Koliko su svađe dobre za vezu?

468

Psiholozi tvrde da je konflikt u određenim situacijama zdrav i da pokazuje na koji je način emotivnim partnerima do veze stalo. 

Postoji svega nekoliko situacija u kojima svađa zaista nije zdrava.

Neargumentovana svađa

Bezrazložne međusobne kritike i oštre zamjerke na partnerov račun nikada nisu dobre za vaš odnos, ako nemate argumente na koje biste se pozvali. Ako nekome od vas dvoje jednostavno nije dan, dovoljno je da to kažete partneru kako bi na vrijeme obratio pažnju na ponašanje i tako spriječio eventualnu, burnu svađu.

Sukob zbog situacija koje su se dogodile u prošlosti

Zdrav konflikt fokusira se na trenutne probleme, dok za probleme koje ste u prošlosti ostavili iza sebe nema mjesta. Isto se odnosi i na svađe oko stvari koje se konstantno ponavljaju. Svađe koje vas frustriraju definitivno nisu zdrave i ukazuju da imate određeni problem u vezi.

Na početku veze

Ako se na samom početku, dok ste još veoma zaljubljeni, često svađate, to nije dobar znak. Pa ipak, to ne znači da vaša veza nema budućnost, sve što vam je potrebno je ozbiljan, zreo razgovor u kome ćete oboje iznijeti svoja očekivanja.

Ako su svađe, koje za vašu vezu nisu dobre izostale, ali su one konstruktivne ipak tu i primijetili ste da su dobar način za rješavanje problema, nemate razloga za brigu. Uostalom pomirenje nakon svađe je najljepše!

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA