Ketpool: Trudimo se da nam uši ne krvare

981
Ketpool Prijedor

Da nije bilo valjanog izvora koji nam je potvrdio da nije u pitanju neki strani bend nikad ne bismo pomislili da je “Blue Boogie”, prvi singl benda Ketpool koji dolazi iz – Prijedora.

Ovo je dokaz da u sjeni muzičke scene Republike Srpske postoje neka sjajna nova imena. Slušajući Ketpool, produkcijski i svakako drugo, iskustvo je bilo kao da se neko iz Bristola, srca trip-hopa, doselio na Balkan.

U razgovoru sa vokalom Lanom Soldat za SrpskaCafe pokušali smo da saznamo kako funkcioniše ovaj nevjerovatni bend, zašto polako prave nove stvari, gdje su im ambicije i koliko vole svoju veliku slobodu.

– Postojimo od zime 2017. Ketpool čine Haris Arnautović (gitara), Ivan Majstorović (bas gitara), Siniša Aleksić (DJ) i Lana Soldat (vokal). Kako programi muzičke produkcije omogućavaju u biti veliku slobodu, nemamo podjeljene uloge – rekla je Lana.

o Rijetki su bendovi takve orijentacije kod nas. Da li su vam glavni uzori na svjetskoj sceni oni iz trip-hop miljea?

– Svakako volimo i slušamo trip-hop i šta sve ne, ali je teško reći šta tačno utiče na naše pjesme. Svako od nas crpi inspiraciju na različitim mjestima ali ono što kreativno ispoljavamo nam se do sada poklapalo. Najčešće nastane ideja koja dalje inspiriše svakog od nas. Ali ne trudimo se da budemo neko ko već postoji. Jedino za sta se trudimo jeste da uši ne krvare kada je pjesma završena.

o Da li se u svom radu držite principa “manje je više”?

– To je vječna debata, šta dodati a šta oduzeti a najteže je primjetiti šta je dobro i to ne mijenjati. A za manjak vizuelnog identiteta krivimo sredstva koja nemamo, a tajno krivimo i sebe za manjak ambicije.

o Pored tri sjajna singla, dostupna na Youtube, imate li još neobjavljenih pjesama?

– Imamo i uvijek radimo nešto novo. Naglasak je na tom “nešto novo” jer zbog toga većina pjesama ostaje nedovršena za nijanse te čeka objavu. Ali sva četiri člana žive drugačijim tempom i ne silimo se na rad. Zbog te silne slobode prilično smo spori.

o Koje su glavne prepreke koje vas sprečavaju da napravite značajniji iskorak u vašoj karijeri?

– Mi sami vjerovatno i manjak znanja o današnjem agresivnom marketingu. Svako se nada uspjehu, mi se nadamo uspjehu pjesme i njenoj popularnosti a lično nam to nije tako privlačno.

Nebojša Ristić/SrpskaCafe.com

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA