Izađi sa terena, ne igraš više za nas

621

U NBA ligi je posljednji dan prijelaznog roka. Najviše se iščekuje rasplet situacije oko trejda Entoni Dejvisa, a u međuvremnu se desio trejd između Dalasa i Sakramenta zbog kojeg se digla prašina.

Maveriksi su dva dana ranije započeli rekonstrukciju tima trejdom za Kristapsa Porzingisa, a noćas su je nastavili usavršavati. Zato su poslali svog drugog najboljeg strijelca Herisona Barnsa u Sakramento, ali vijest je još veća s obzirom na to da su to učinili usred utakmice, dok je Barns bio na parketu.

U samom trejdu nema ništa sporno, “Mavsi” su se odrekli vrlo dobrog, ali skupog igrača koji naredne sezone može aktivirati jednogodišnje produženje ugovora vrijedno 25 miliona dolara, zamijenili ga mlađim Džeksonom i doveli prekaljenog Rendolfa koji će do kraja sezone popuniti rupu pod koševima nastalu nakon trejda za Porzingisa, u kojem su ostali bez prvog centra Diandre Džordana.

Sporan je tajming, koji je razljutio mnoge, a posebno Lebrona Džejmsa koji se odmah obratio košarkaškom svijetu.

– Znači, ovo je u redu jer je to ono što je najbolje za klub, zar ne??? Trejdovati ovog čovjeka doslovno dok igra utakmicu i nema pojma što se događa. Ne prigovaram onima koji su ga trejdovali jer sve je to biznis i moraš učiniti ono što smatraš da je najbolje, ali ne želim da se onda igrače proglašava sebičnima i nezahvalnima kad sami žele trejd ili napuste klub, a kad klub trejda ili otpusti igrača, to je najbolje za njih. Iskreno, meni je i jedno i drugo u redu, ali ne budimo licemjerni – napisao je Lebron uz video na Instagramu koji prikazuje trejdanog Barnesa na klupi tokom prijenosa.

Ipak, “Mavsi” su se dostojanstveno oprostili od Barnsa, a trener Rik Karlisle okarakterisao ga je kao uzornog profesionalca i jednog od igrača koji je najviše napredovao.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA