Iz Salinog aviona izvučeno jedno tijelo

730
Emiliano-Sala

Iz olupine aviona u kojem je putovao fudbaler Emiliano Sala (28) je izvučeno jedno tijelo, javio je BBC.

Akciji izvlaćenja tijela na dnu Engleskog kanala pridružili su se i specijalci, a radi se u teškim uslovima. Tijelo je izvučeno na “najdostojniji mogući način”, a potom su o tome obaviještene porodice. U avionu su bile dvije osobe, fudbaler Emilijano Sala i pilot Dejvid Ibotson.

Avion Piper Malibu N264DB je 21. januara letio iz Francuske prema Kardifu kada se Sala nakratko vratio u bivši klub Nant, dva dana nakon transfera u Kardif vrijednog 15 miliona funti. Tokom leta je nestao s radara i pao u more.

Tijelo izvučeno iz aviona je prevezeno u mrtvačnicu u Dorset, a da li se radi o Sali ili Ibotsonu zasad nije poznato.

Zvanična potraga je prekinuta 24. januara, nakon čega je pokrenuta privatna misija koju je predvodio naučnik i okeanograf David Mearns. Avion je pronašao pomoću sonara i podvodnog vozila.

Napori da se kompletan avion izvuče na površinu bili su neuspješni, a ranije je saopšteno da je u olupini viđeno samo jedno tijelo.

U međuvremenu je Salin bivši klub zahtijevao od Kardif Sitija da izvrši obavezu i isplati 15 miliona evra. Argentinac je Kardifovo rekordno pojačanje, ali nikad nije zaigrao za klub.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA