Incko tvrdi da je sebi smanjio platu

560

Tema razgovora u “Danu uživo” N1 televizije s visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Valentinom Inckom je bila njegova plata – koliko iznosi i je li je opravdao.

Ova tema je pokrenuta zbog tvrdnje Njegoša Tomića, predsjednika banjalučkog udruženja građana “Pokret treći blok” da je Incko u deset godina zaradio pet miliona maraka.

– Nisam izračunao koliku sam zaradio platu. Imam manju platu od Karla Bilta, koji je bio visoki predstavnik prije 20 godina. Plata je standardna i ja sam je sebi smanjio. Ali, recimo, evo i da je ne dobijem – šta bi se promijenilo? Ljubi bi isto živjeli. I ja sam se iznenadio platom i rekli su mi da ju je Brisel odredio. Prvih deset ili 11 godina je visoki predstavnik uradio čudo – izjavio je Incko.

Na pitanje koje je on čudo uradio, odgovorio je:

– Koristio sam bonska ovlaštenja 40 puta. Zadatak PIK-a je bio odvikavanje od prakse da visoki predstavnik uradi sve. On je djelovao onda kada nije bilo rješenja. Sami prosudite da li postoji moja odgovornost i do koje mjere – rekao je Incko i doadao da su bonska ovlašćenja do sada korištena 800 puta, pogotovo u prvih 11 godina.

– Sada su došla druga vremena – zaključio je Incko.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.