Imperija smrti: U Jasenovcu svirepo ubijeno 800 000 Srba!

472

Glavni istraživač Instituta za holokaust “Šem olam” u Izraelu, profesor dr Gideon Grajf, tvrdi da je u hrvatskom logoru Jasenovcu na najsvirepiji način ubijeno minimum 800 000 Srba i 40 000 Jevreja.

On je do ovih podataka došao tokom četvorogodišnjeg rada na studiji “Jasenovac, Aušvic Balkana”.

– Jasenovac je bio imperija smrti – poručio je Grajf, konstatujući da je revizionizam drugo ubistvo žrtava.

Prema njegovim riječima, sve snage moraju biti usmjerene protiv revizionizma, kako te žrtve ne bi bile ponovo žrtve.

– Činjenice su činjenice i ne možemo ih stavljati pod tepih, istina uvijek izađe na vidjelo. Sve te pokušaje revizije istorije smatram detinjastim, svi oni su osuđeni na neuspjeh – dodao je Grajf gostujući na televiziji Pink.


Rezultati su šokantni zbog okrutnosti, sadizma. Ustaše su uživale u svojoj okrutnosti, u mučenju ljudi. Rekao bih da su oni smrt doveli do savršenstva
Gideon Grajf

Profesor je dodao i da da je u Jasenovcu postojalo čak 57 različitih načina ubijanja žrtava.

– To je svjetski rekord. Siguran sam da ih u Aušvicu nije bilo toliko. Nema takvog nečeg u istoriji čovječanstva – istakao je Grajf i dodao da ne smije biti sumnje o broju žrtava i podsjetio da je istraživanje zajedničke hrvatsko-srpske komisije pokazalo da je bilo 1,4 miliona žrtava.

Gideon je otkrio da je tom istraživanju posvetio četiri godine i da ne postoji ni jedan arhiv koji nije proučio.

– Rezultati su šokantni zbog okrutnosti, sadizma. Lanac logora poznat pod imenom Jasenovac, na 46 kilometara kvadratnih, šest puta veći od Aušvica, je zapravo bio odraz čiste okrutnosti. Ustaše su uživale u svojoj okrutnosti, u mučenju ljudi. Rekao bih da su oni smrt doveli do savršenstva – konstatovao je Grajf.

Govoreći o razlikama između Jasenovca i Aušvica, naveo je da su nacionalni socijalisti voljeli da im žrtve ne budu pred očima, voljeli su čistu smrt, dok su ustaše uživale da osjete patnju svojih žrtava.

– Tu je razlika, oni su više željeli da vide proces umiranja žrtava. To možemo da vidimo iz fotografija koje su nastale u Jasenovcu, dok su Nijemci više voljeli gasne komore, koje, ako niste željeli, niste morali da posmatrate. To je bila jedna, da tako kažem, sterilna smrt – zaključio je Grajf, dodajući da su Nijemci osim ponižavanja i mučenja zapravo koristili fizičku snagu svojih žrtava, a u Jesnovcu je, kaže, bila samo patnja svrha – patnja do smrti.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA