Gripa u Srpskoj odnijela još četiri života!

377

Od posljedica teške akutne respiratorne infekcije umrla su još četiri pacijenta, koja su bila zbrinuta u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

– Riječ je o osobama srednje i starije životne dobi sa brojnim komorbiditetima (pridruženim oboljenjima), koje su bile pozitivne na virus influence A(H1)pdm09 – navedeno je u saopštenju.

Institut za javno zdravstvo svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije.

U toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj za petu nedjelju koji će javnosti biti dostupni u utorak, 5. februara.

– Podsjećamo građane da je neophodno primjenjivati mjere lične, a posebno respiratorne higijene, kao i higijene prostora u kojem žive i rade, te da prilikom kućnih i posjeta u bolnicama, poštuju preporuke nadležnih ustanova – ističu iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Prema podacima Instituta, od početka sezone od posljedica teških akutnih respiratornih infekcija umrlo je 20 osoba.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA