“Dual” radar lovi u Laktašima i Prnjavoru!

303

“Dual” radar će do kraja mjeseca loviti nesavjesne vozače koji na putevima, koji su u operativnoj nadležnosti Policijske stanice Laktaši i Policijske stanice Prnjavor, budu prekoračili brzinu kretanja.

Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača. Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče. Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran “Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Banja Luka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima sa posebnom pažnjom kada se kreću u blizini vaspitno-obrazovnih ustanova te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA