Doboj: Vodostaj Bosne povišen, ali u stagnaciji

341

Vodostaj rijeke Bosne u Doboju je u stagnaciji i iznosi 370 centimetara, što je za 70 centimetara iznad kote redovne odbrane od poplava.

Ovu informaciju potvrdio je načelnik Odjeljenja civilne zaštite Doboj Miroslav Milošević.

Vodostaj Bosne jutros je iznosio 400 centimetara. Visina kote redovne odbrane od poplava u Doboju iznosi 300 centimetara, a vanredna 450 centimetara.

Milošević je rekao da se očekuje smanjenje vodostaja Bosne, s obzirom na pokazatelje njenog kretanja uzvodno, ali da sve zavisi od vremenskih uslova.

– Zbog izlivanja rijeke saobraćaj za putnička vozila obustavljen je na regionalnom putu Doboj – Maglaj, na području Ševarlija i podvožnjaka u Paklenici, ali će tokom dana i oni biti osposobljeni za saobraćaj. Ekipe su na terenu dok kota ne padne ispod 300 centimetara. Takođe, u komunikaciji smo sa kolegama iz federalne opštine Maglaj – naveo je Milošević.

Odbornik u dobojskoj Skupštini grada Izaim Hadžikadunić rekao je da je u toku čišćenje bunara u dobojskoj mjesnoj zajednici Makljenovac, kojeg je sinoć poplavila rijeka Usora.

– Voda se povlači sporije nego inače. Lokaciju je posjetila gradska komisija i trenutno se radi na osposobljavanju bunara da bi mještanima obezbijedili normalno vodosnadbijevanje vodom za piće – izjavio je Hadžikadunić.

Najviši vodostaj rijeke Bosne izmjeren je 15. maja 2014. godine, kada je iznosio 721 centimetar.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA