Nedavno je objavljen trejler za film “Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile” u kojem glavu ulogu tumači Zac Efron, ali izgleda da se više prašine podiglo oko jedne druge uloge.

Naime, u filmu koji prati život zloglasnog američkog serijskog ubice Teda Bundyja, kojeg tumači Efron, glumi i James Hetfield, frontmen slavne grupe Metallica. Hetfiled je dobio ulogu patrolnog policajca Boba Haywarda iz Jute, koji je prvi uhapsio Bandija 1975. godine, Jamesa nekoliko puta možemo vidjeti u uniformi u spomenutom trejeru.

Reditelj filma o zloglasnom ubici je Joe Berlinger, koji je bio korežiser dokumentarca “Some Kind of Monster” o bendu Metallica iz 2004. godine, a režirao je i dokumentarnu trilogiju “Paradise Lost”, za koju je Metallica dala svoju muziku besplatno. Jasno je da Berlinger i Hetfield imaju zajedničku istoriju i odakle uopšte ideja da se Hetfild pojavi u ovoj ulozi.

Premda je James igrao samog sebe u drugim filmovima i TV produkcijama, ovo će biti njegova prva dramska uloga u kojoj će tumačiti drugi karakter.

– Nakon što sam proveo stotine sati iza scene sa njim i ostatkom grupe Metallica, primijetio sam njegovu harizmu i njegovu moćnu pojavu. Činilo se veoma prirodnim da prenese tu istu moć i magnetizam i na ovu dramsku ulogu, tako da sam, kada je pristao na moj prijedlog da se pojavi u filmu, bio potpuno oduševljen –  rekao je Berlinger.

Iako je film premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu koji se trenutno dešava, još uvijek nije poznato kada će se pojaviti u bioskopima. Za to vrijeme, Hetfield regularno nastupa sa grupom Metallica.

Pored Efrona i Hetfielda, u filmu glume i Lily Collins, John Malkovich, Jim Parsons i Haley Joel Osment.

Trejler za “Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile” vas čeka u nastavku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA