Banjaluka: Predstave za najmlađe i u prigradskim naseljima

522

Klinci banjalučkih prigradskih naselja imaće priliku, i to već krajem ove sedmice, da se druže i da uživaju u predstavama Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Predstave će biti odigrane u društvenim domovima u Dragočaju, Debeljacima, Verićima i Ljubačevu.

U utorak, 5. februara, u 11 i 13 časova u Društvenom domu u Debeljacima interaktivnom, lutkarskom predstavom “Crvenkapa” počeće realizacija projekta koji je zamišljen kao decentralizacija pozorišne umjetnosti za djecu na teritoriji grada Banjaluke.

Interaktivne predstave Dječijeg pozorišta Republike Srpske idealne su za edukaciju djece i upoznavanje nove publike sa pozorištem jer se u njima, kroz interakciju sa glumcima, angažuje i publika i njihova do tada pasivna uloga posmatrača poprima novu, aktivnu dimenziju i zahtijeva potpuni angažman – intelektualni i fizički, emotivni i duhovni.

S obzirom na to da pozorišna umjetnost igra važnu ulogu u pravilanom razvoju ličnosti djece jer im, na njima blizak način, kroz igru, otvara mogućnost za tumačenje i davanje smisla svijetu koji ih okružuje, planirano je da se, za početak, izvede osam predstava, po dvije u svakom od navedenih društvenih domova, tako da je naredno gostovanje zakazano za četvrtak, 7. februara, u 11 časova u Društvenom domu u LJubačevu, a u petak, 8. februara, u 11 časova, predstava “Crvenkapa” biće izvedena i u Društvenom domu u Verićima, dok su ostala gostovanja planirana za mart mjesec.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA