Organizatori filmske nagrade BAFTA suspendovali su nominaciju Brayana Singera za film “Bohemian Rhapsody”, nakon navoda o seksualnom zlostavljanju za koje je ovaj reditelj optužen.

Singer je optužen za seksualno zlostavljanje od strane četvorice muškaraca prošlog mjeseca, a optužbe, koje uključuju i tvrdnje o seksu sa maloljetnicima, objavio je magazin The Atlantic, nakon 12 mjeseci istrage. Singer je “kategorički” demantovao te navode, označavajući članak kao “homofobnu kampanju”.

Podsjećamo, “Bohemian Rhapsody” je nominovan za Outstanding British Film na ovogodišnjim BAFTA nagradama, koje će se održati 10. februara. Organizacija BAFTA je sada objavila da je Singerova nominacija za film suspendovana i da stupa na snagu odmah.

– BAFTA smatra da je navodno ponašanje potpuno neprihvatljivo i nespojivo sa njenim vrijednostima. Ovo je dovelo do suspenzije imenovanja gospodina Singera. BAFTA navodi da je gospodin Singer odbio te navode. Suspenzija njegovog imenovanja će stoga ostati na snazi do konačnog ishoda optužbi – navodi se u saopštenju ove organizacije.

U saopštenju se još dodaje da “BAFTA vjeruje da svako ima pravo na karijeru u sigurnom, profesionalnom radnom okruženju, i nastaviće da sarađuje sa filmskom, televizijskom i industrijom video-igara, kako bi se to postiglo”.

Organizacija je takođe pojasnila da će “Bohemian Rhapsody” i dalje biti nominovan za Outstanding British Film na ceremoniji, kao i ostali pojedinci koji su nominovani za neku od nagrada za ovaj film.

Singer je bio originalni reditelj filma o grupi Queen, ali ga je Fox otpustio u decembru 2017. godine, jer se nije vratio na set nakon pauze tokom Dan zahvalnosti. Zamijenio ga je Dexter Fletcher, koji je završio snimanje i produkciju hvaljenog filma.

“Bohemian Rhapsody” je takođe nedavno odbačen i od strane organizatora GLAAD nagrada, nakon objavljivanja ovih navoda protiv Singera.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA