AMS: Većina puteva prohodna

443

Većina puteva u Republici Srpskoj je prohodna, vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima.

U višim planinskim predjelima i preko prevoja, kolovozi su mjestimično mokri, još ponegdje i zasnježeni, a usljed niskih jutarnjih temperatura, ima i poledice, pa skrećemo pažnju na pojačan oprez.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz, naročito na području Romanijske regije, te na dionicama puteva Kneževo – Ugar i Crna Rijeka – Mrkonjić Grad.

Podsjećamo vozače da je do 15. aprila zakonski obavezna upotreba zimske opreme.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu i Drinu, kao i na putevima: Priluka-Glamoč, Livno-Šuica, Konjic-Drežnica i Jablanica- Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Zbog najavljenih radova na redovnom održavanju rasvjete, do 16 časova, u tunelima Ivan, Crnaja, Jelašje, Lendava i Salakovac, na magistralnom putu M-17, vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA