Advokatska komora: Suspendovana odluka o obustavi rada

668

Skupština Advokatske komore Republike Srpske odlučila je da privremeno suspenduje odluku o obustavi rada na slučajevima po službenoj dužnosti do 13. aprila, kada će biti održana redovna sjednica Skupštine.

Predsjednik Skupštine Advokatske komore Republike Srpske Branislav Rakić rekao je novinarima da je u ovom periodu ostavljen prostor i ponuda resornom ministarstvu da bude zaključen memorandum.

– Formirali smo komisiju koja će zajedno sa Ministarstvom pravde Republike Srpske raditi na tome da se utvrde tačna dugovanja i da se utvrdi dinamika isplate obaveza iz prethodnih godina – rekao je Rakić nakon vanredne sjednice Skupštine.

Advokati su juče obustavili rad na zastupanju slučajeva po službenoj dužnosti zbog dugovanja većih od četiri miliona KM. Vlada Srpske je juče na ime tih dugovanja uplatila milion maraka.

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je juče da je siguran da će do kraja godine u cijelosti biti izmirene obaveze prema advokatima i obezbijeđena redovna dinamika isplate za postupanja po službenoj dužnosti.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. Да ми је само знати у ком проценту корумпиране судије и адвокати дијеле лову отиш'о би у Травник да завршим и тај факултет па да будем или судија или адвокат.

Comments are closed.