Zbog prelaska iz DNS-a u DEMOS: Smijenjen predsjednik SO Šekovići

522

Odbornici Skupštine opštine Šekovići na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta smijenili su dosadašnjeg predsjednika SO Mitra Lazića, inače kadra novoformirane partije predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića (DEMOS).

Umjesto Lazića, na čelo Skupštine opštine Šekovići izabran je Siniša Jovičić iz DNS-a, dok je za potpredsjednika izabran Dejan Vasilić iz SNSD-a.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a u Šekovićima i odbornik u lokalnoj skupštini Dalibor Glišić potvrdio je da je na današnjoj posebnoj sjednici SO došlo do smjene predsjednika.

– Dosadašnji predsjednik SO Šekovići Mitar Lazić bio je član DNS-a, zahvaljujući kome je izabran na mjesto predsjednika skupštine, a nedavno je prešao u DEMOS. Do smjene je došlo isključivo iz razloga što je dosadašnji predsjednik SO bio jedan od uzroka loše saradnje između organa vlasti u Šekovićima, a za njegovu smjenu glasala je ogromna većina odbornika. Pored odbornika DNS-a, za Lazićevu smjenu glasali su i odbornici SNSD-a, SDS-a, Ujedinjene Srpske, SRS “Dr Vojislav Šešelj” i Napredne Srpske. Jedino su odbornici PDP-a po tom pitanju bili uzdržani, odnosno nisu ispunili važeće listiće za smjenu – objašnjava Glišić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA