Zašto muškarcima tokom zime treba više nježnosti i seksa?

332
50324426 - man kissing woman while she is on top of him

Na uzorku od hiljadu muškaraca, svaki peti odgovorio je da bi u zimsko doba, vrijeme radije provodio i s partnerkom za koju “nije toliko zagrijan”. Zbog toga neke žene neće znati misli li muškarac ozbiljno dok zimu provodi s njima.

U anketi koja je nedavno sprovedena pomoću jedne aplikacije za “Online dating” pokazalo se da su muškarci ti koji, čak više od žena, imaju potrebu zimske mjesece provesti s nekim. I ne samo da imaju veću želju za seksom, već im se raste i želja za nježnošću, romantikom i prisnosti.

Tako je, na uzorku od hiljadu muškaraca, svaki peti odgovorio da bi u zimsko doba vrijeme radije provodio i s partnerkom za koju “nije toliko zagrijan”, nego sam. Pokretači ankete su odgovor zašto je to tako potražili kod terapeutkinje za bračne probleme i probleme u vezama Rejčel A. Suzmen.

– Koliko su god ljeti muškarci uzbuđeni oko činjenice da su slobodni, i u to vrijeme obično izbjegavaju emotivne veze da bi mogli raditi što i kada žele, toliko im je zimi neprihvatljiva emocionalna i seksualna praznina, uglavnom jer se, baš kao i žene, tada osjećaju usamljeno – objasnila je dr Suzmen.

– Ostalo je pitanje pojačane potrebe za seksom, s obzirom na to da su se većinom izjasnili kako im je zimi seks važniji. A razlog zašto su frajeri više napaljeni zimi je vrlo banalan -tvrdi dr Suzmen.

Njeno je objašnjenje da, za razliku od ljetnih mjeseci kada se djevojke razotkrivaju više i pokazuju većinu svog tijela, zima muškarcima zagolica maštu. Jer, kaže Suzmen, nije onako kako mnogi vjeruju, da tipove uvijek uzbuđuje što veća izloženost tijela.

– Štaviše, zimi je mašta muškarcima na višem nivou jer im je potrebna da bi si uopšte mogli dočarati što se krije iza svih tih slojeva odjeće na ženi – kaže dr Suzmen.

Zbog toga neke žene neće znati misli li muškarac ozbiljno dok zimu provodi s njima ili mu je žena samo “emotivni i seksualni paketić u hladnim danima” koji će odbaciti s prvim zrakama proljetnog sunca.

– Ako izlazite na uobičajene spojeve, zabavljate se vani solo i u društvu, a niste cijelu sezonu na vašem ili njegovom kauču, vjerovatno imate šanse za nastaviti druženje i u proljeće, pa i kasnije kad se i druge djevojke razgolite po jakim vrućinama – kaže doktorica.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA