Argentinski teniser Huan Martin del Potro poručio je da mu je krivo što je savjetovao najboljeg igrača planete Novaka Đokovića jer je on postao nepobjediv.

Naravno, popularni Delpo se šalio. Huan Martin i Novak oduvijek imaju dobar odnos na terenu, ali pogotovo van njega.

Argentinac je u karijeri imao veliki broj povreda i da ih nije bilo u toliko broju, imao bi mnogo bolju karijeru. Baš zbog toga imao je mnogo toga pametnog da kaže srpskom teniseru u periodu kada se ovaj mučio sa povredom.

– Iznenadilo me je to što mi je Đoković poslužio kao primjer za povrede. Bilo je veoma emotivno. Pričali smo mnogo tokom prvih šest mjeseci prošle godine, zato što je to njemu bio težak trenutak – rekao je Del Potro.

Argentinac se potom i našalio na račun srpskog igrača:

– Na neki način žalim što sam mu davao savjete jer sada pobjeđuje sve. Ali, on zaslužuje sve ovo, on je sjajan teniser, sportista za primjer.

Del Potro je pričao i o povredama koje su ga dosta sputale u karijeri.

– Naučio sam da uživam kada sam naučio kako da patim. Tokom 2016. godine tenis me je potpuno promijenio, uživao sam, bio sam pun emocija kao nikada prije povreda. Upoznao sam svoju unutrašnju snagu, takođe i ta povezanost sa navijačima. Znate, teško je sportisti na ovako visokom nivou da otvori srce – dodao je Delpo.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA