Za napad sjekirom dobila devet godina robije! (VIDEO)

470

Ivi Amati (26), žena koja je sjekirom napala dvije osobe u jednoj australijskoj trgovini, osuđena je na devet godina godina zatvora, odlučio je sud u Sidneju.

Ona je sjekirom nanijela teške povrede muškarcu i ženi u januaru 2017. godine. Zamahnula je sjekirom i na treću osobu, ali nije uspjela da je rani.

Devet godina zatvora

Amati se na suđenju prošle godine izjasnila da nije kriva zbog svog lošeg mentalnog zdravlja, ali je sud odbacio njene argumente. Ona je danas osuđena na maksimalno devet godina zatvora zbog “vrlo ozbiljnog” napada.

– Žrtve su mogle umrijeti, a bila je samo stvar sreće da se to nije dogodilo – rekao je sudac Mark Vilijams sa suda u Novom Južnom Velsu.

Video snimak napada sjekirom

Na video snimku, sa sigurnosnih kamera, vidi se kako se Amati približava svojoj prvoj žrtvi, Benu Rimeru, dok je kupovao pitu. Nakon kratkog razgovora, udarila je sjekirom Rimera u lice. On je pao na pod i završio sa prelomima i ranom od 10 centimetara na licu.

Druga žrtva

Zatim je napala svoju drugu žrtvu, Sharon Hacker, koja je stajala pored vrata i razbila joj lobanju. Amati je htjela da napadne i treću osobu Šejna Redvuda, ali se on zaštitio svojim ruksakom.

Droga, alkohol i lijekovi

Na suđenju, Amati je izjavila da je “izgubila razum” nakon konzumiranja droge, alkohola i lijekova na recept. Rekla je da su joj na psihičko zdravlje uticali hormoni koje je uzimala da bi iz muškarca postala žena. Amati će imati pravo na uslovnu kaznu 2021. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA