Iako je grupa Weezer najavila da je datum izlaska novog izdanja koje će nositi naziv “The Black Album” 1. mart, to ih nije ni najmanje spriječilo da iznenade fanove.

Štaviše, Weezer se pridružio trendu nenajavljenog objavljivanja materijala, pa iako biste očekivali da je u pitanju neka od pjesama sa nadolazećeg albuma, bend je odabrao drugačiju taktiku – objavili su kompletan album, ali ne onaj koji su najavili.

Riječ je o potpuno drugačijem izdanju, na kojem se nalazi deset pjesama, koje su nazvali “The Teal Album” i koji je, očekivano, postao viralan.

Lista numera se uglavnom sastoji od obrada pjesama iz osamdesetih, počevši od “Africa” grupe Toto, a preko “Everybody Wants to Rule the World” do Tears For Fears, “Sweet Dreams (Are Made Of This)” grupe Eurythmics, sve to “Take On Me” grupe A-ha i “Billie Jean” Majkla Džeksona.

Nikako ne treba zaboraviti “Mr. Blue Sky” od Electric Light Orchestra, “Paranoid” grupe Black Sabbath i “No Scrubs”, čiji su original snimili TLC.

Fizičke kopije albuma, koje uključuju limitirane verzije sa velcro novčanicima i potpisanim novčanicama od jednog dolara, dostupne su preko zvaničnog sajta benda Weezer.

“The Teal Album” i “The Black Album” su peto i šesto izdanje u paleti boja albuma ove grupe. Prethodno su izdali “The Blue Album” (1994), “The Green Album” (2001), “The Red Album” (2008) i “The White Album” (2016).

Kompletan “The Teal Album” vas čeka u nastavku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA