Vjetar i snježni smetovi otežavaju saobraćaj

274

Zbog jakog vjetra i snježnih smetova otežano se saobraća na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Turbe, Čađavica-Rogolji, Rogolji-Mliništa, Čađavica-Stričići, Stupna-Šipovo, Strojice-Novo Selo, Han Pijesak-Sokolac i Podromanija-Sumbulovac.

I na ostalim putevima u višim planinskim predjelima i preko prevoja, zbog snijega i leda na kolovozu saobraćaj se odvija usporeno, posebno na pravcima Sarajevo–Sokolac-Rogatica-Višegrad, Trnovo-Foča, Vlasenica-Han Pijesak, Zvornik-Tuzla (Crni Vrh), Banjaluka-Čađavica i Kotor Varoš-Teslić.

Na području Federacije BiH na magistralnom putu Glamoč-Mlinište od jutros je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, a na magistralnom putu Olovo-Kladanj (na području Karaule) policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance.

Zabranjen je saobraćaj za sva vozila na regionalnom putu Mihalji-Blidinje, a na putevima na području Kupresa, Šuice, Glamoča i Tomislavgrada dodatne probleme pričinjava jak vjetar.

Zbog niske temperature, poledica je moguća i u nižim predjelima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog loših uslova za vožnju u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjeno je saobraćanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

I dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zbog radova u Hrvatskoj.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA