Kao i u mnogim drugim industrijskim granama, i najbrže rastući proizvođač automobila dolazi iz Kine.

Kompanija Lynk & Co objavila je da je postala najbrže rastući automobilski brend na svijetu, nakon što je u 2018. kupcima u Kini isporučila 120 414 vozila.

To možda i ne bi bio rezultat vrijedan pomena, da nije riječ o firmi koja prije tri godine nije ni postojala. U međuvremenu, Lynk & Co je otvorio čak 221 prodajni salon u Kini i prošle godine uspio da proizvede više od 100 000 automobila.

Ovaj rezultat je još impresivniji ako se zna da se u prodaji trenutno nalaze samo dva modela SUV 01 i krosover 02.

Lynk & Co očekuje dalji rast prodaje u budućnosti, s obzirom na to da će se na tržištu uskoro pojaviti i sedan 03 i hečbek 04, a najavljen je i model 01 SUV Coupe. I to nije sve. Kineski proizvođač ima planove da proširi prodaju na ostala svjetska tržišta.

Za 2020. najavljen je pohod na Evropu i otvaranje prodajnih salona u Amsterdamu, Berlinu, Briselu, Stokholmu, Londonu i Barseloni. Nakon toga, Lynk & Co će stići i na tržište SAD.

– Prije samo tri godine, ovaj projekat je pokrenut kao ideja utemeljena na načelima dotad nečuvenim unutar auto-industrije. Ovi prodajni rezultati za potpuno novi brend su izuzetni – rekao je izvršni direktor kompanije Alen Viser.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA