U teškom stanju djevojka povrijeđena u udesu kod Laktaša

455

Djevojka Ј.N. (17), koja je nakon saobraćajne nesreće kod Laktaša rano jutros primljena u banjalučki Univerzitetski klinički centar u teškom opštem stanju, priključena je na aparate za disanje i sve dalje prognoze su preuranjene.

Dežurni ljekar u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Edita Grbavac kaže da je pacijentkinja dovezena u Urgentni centar UKC-a u 3.10 časova sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Laktaši i da je, nakon dijagnostičke obrade, hospitalizovana u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

Istim vozilom dovezen je i pacijent K.S. (22) koji je, nakon dijagnostičke obrade, hospitalizovan u Službi za torakalnu hirurgiju UKC-a, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Dežurni ljekar u ovoj službi Zoran Dakić rekao je da je pacijent zadobio povrede glave i grudnog koša, da je njegovo zdravstveno stanje trenutno stabilno i da ostaje na daljem liječenju i praćenu u UKC-u.

U Urgentni centar UKC-a jutros u 3.47 časova sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Laktaši dovezen je i pacijent V.S. (22).

Prema riječima načelnika Urgentnog centra Dragana Rakanovića, pacijent je nakon prijema i dijagnostičke obrade, uz propisanu terapiju, otpušten na kućno liječenje.

On je naveo da je u UKC u 3.10 časova sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Laktaši dovezena bez znakova života pacijentkinja A.K. (17).

Kako je ranije rečeno u Policijskoj upravi Banjaluka, tri osobe su poginule, a tri povrijeđene u dvije saobraćajne nesreće koje su se rano jutros dogodile na području opštine Laktaši.

U banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu je rečeno da su u saobraćajnoj nesreći u mjestu Mahovljani, kada je automobil “golf pet” skliznuo sa kolovoza, poginuli Bojan Vuković (22) iz Aleksandrovca i maloljetno osoba A.K.

U mjestu Јakupovci, kada je “pežo 206” skliznuo sa kolovoza, poginuo je Marko Stojanović Ivekić (23).

U Okružnom tužilaštvu rekli su i da su u ovim saobraćajnim nesrećama povrijeđena tri osobe, od kojih jedna teže.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA