Traže smjenu: Potpredsjednik NSRS ne može biti iz SDA

550
Senad Bratić (Foto: Facebook)

Klub poslanika PDP u Narodnoj skupšini Republike Srpske podnio je zvaničnu inicijativu za smjenu Senada Bratića (SDA) s mjesta potpredsjednika parlamenta.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smjenu Bratića predlagao je i na nedavnom sastanku političkih lidera Srpske, kao odgovor na najavu SDA da će pred Ustavnim sudom BiH tražiti osporavanje imena Republike Srpske, ali takva inicijativa ipak nije ušla u zajedničku izjavu.

Međutim, PDP ipak nije odustala od razrješenja Bratića i predlaže da se ta tačka uvrsti u dnevni red Druge sjednice parlamenta koja počinje sutra.

– Predlažemo da Narodna skupština razriješi Senada Bratića obzirom da je tu i izabran glasovima svih poslanika Narodne skupštine. Naše legitimno pravo je, ali i obaveza, da na ovaj način pošaljemo jasnu poruku da oni koji pripadaju srankama koje urušavaju Repuliku Srpsku, zvanično najavljuju mogućnost promjene naziva Republike Srpske, ne mogu biti u rukovodstvu najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske – navodi se u obrazloženju koga potpisuje šef Kluba poslanika PDP Perica Bundalo.

U PDP predlažu da se već na narednoj sjednici izabere novi potpredsjednik parlamenta iz reda Bošnjaka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA