Tramp nominovan za Zlatnu malinu

306

Neuspješni mafijaški film Džona Travolte “Gotti” i predsjednik Donald Tramp nominovani su za Zlatne maline, “nagrade” za najgora filmska ostvarenja u 2018. koju su organizatori proglasili godinom katastrofa, na ekranu i izvan njega.

Posljednji u nizu filmova o Šerloku Holmsu “Holmes & Watson” dobio je šest nominacija, uključujući za najgore glumce Vila Ferlea i Džona C. Rejlija, “koji su upropastili dva najvoljenija lika svjetske literature”.

Zlatne maline stvorene su 1980. godine kao suprotnost Oskarima i nominacije se objavljuju dan prije oskarovskih.

Tramp je nominovan za najgoreg glumca za “cameo” uloge u dva dokumentarca prošle godine, “Death of a Nation” reditelja Dinšea D’Souza i “Fahrenheit 11/9” Majkla Mura.

Tramp već ima Zlatnu malinu iz 1989. za igranje samoga sebe u filmu “Ghosts Can’t Do It” s Bo Derek.

Trampova supruga Melanija i bliska saradnica Kelien Konvej nominovane su sporedne glumice za arhivske snimke korištene u “Fahrenheitu 11/9”.

“Gotti”, film o pokojnom njujorškom mafijaškom kumu Džnu Gotiju, potpuno je propao na kino blagajnama, i nominovan je za najgori film, scenario i najgori glumački par Džona Travoltu i njegovu suprugu Keli Priston.

Za nominovane i dobitnike glasa oko hiljadu članova Zlatne maline iz 24 zemlje, koji se za 40 dolara u udrugu mogu učlaniti internetskim putem.

Dobitnici, ako se pojave na dodjeli dan uoči Oskara, dobiju kipić u obliku maline veličine loptice za golf, smještene na roli filma, posprejan zlatnom bojom.

Nagrada košta pet dolara.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA