Roger Waters je poznat po kritikovanju svjetske politike, borbi za prava nemoćnih, diskriminisanih, ali i kritikovanju Donalda Trumpa, čak ga na svojim koncertima upoređuje sa svinjom. Sada je odlučio da ode korak dalje.

Zato i ne čudi da Roger Waters razmišlja o izvođenju albuma “The Wall” na američko-meksičkoj granici. U pitanju je svojevrsni protest protiv pokušaja Donalda Trumpa da sagradi veliki zid između ove dvije države.

– Prije nego što se to dogodi, najprije se moramo pobuniti protiv tih krajnje desničarskih politika. Kanali su zahvaćeni pohlepnim i moćnim ljudima dok upravo razgovaram sad sa vama – rekao je Roger prilikom nedavnog pojavljivanja u Londonu.

Inače, ne bi ovo bio prvi put da se albuma “The Wall” izvodi uživo na politički važnom i strateškom mjestu. Sjećamo se jula 1990. godine kad je Roger Waters izveo cijeli album u Njemačkoj kako bi proslavio pad Berlinskog zida. Waters je dugo kritičar Trumpove politike, upoređuje ga s riječima “joker” ili “svinja” i ako će neko nešto poduzeti od muzičara i napraviti ovakav koncert, onda ćemo na prvo mjesto uvijek staviti Rogera.

“Ignorant lying racist sexist pig” i “Fuck Trump and his wall” već se moglo više puta vidjeti na Watersovim koncertima, a hoće li to zaživjeti i na američko-meksičkoj granici zavisi samo o njemu. Ne i o Trumpu!

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA