Tel Aviv sprema kamp za posjetioce Evrovizije

230

Izraelci očekuje oko 10 000 posjetilaca iz inostranstva tokom takmičenja za pjesmu Evrovizije u maju, a hotelske sobe i stanovi su već razgrabljeni, zbog čega planiraju da pripreme mjesto za kampovanje.

Grad šatora bi trebao biti smješten u parku Jarkon, pored EXPO Tel Aviva, gdje će se takmičenje održati. Moći će da primi do 2 000 gostiju i nudiće tri nivoa smještaja.

Prvi će biti osnovna opcija, da gosti sami donesu svoje šatore ili tamo iznajme kamping opremu. Druga opcija je malo skuplja – takozvani glamur i kamping, a treća su luksuzni karavani potpuno opremljeni kupatilima i klima uređajima.

U gradu šatora biće takođe mesta za tuširanje, rekreaciju i žurke, štandovi s hranom i pićem i bicikli za iznajmljivanje. Biće organizovan i prevoz od tog mjesta do Evrovizijskog sela.

Takmičenje će se održati od 14. do 18 maja, a grad šatora će ostati na istom mjestu do juna, gdje će služiti za goste koji dolaze na najveći godišnji događaj Paradu gej ponosa u Tel Avivu.

– Opština Tel Aviv- Jafa planira da bude domaćin izuzetnom evrovizijskom iskustvu za hiljade turista koji će, kako se očekuje, posjetiti Tel Aviv – rekao je gradonačelnik Tel Aviva Ron Huldai.

On je objasnio da je grad šatora samo jedna od inicijativa na koj se radi kako bi se turistima omogućilo da uživaju u svemu što Tel Aviv može da pruži.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA