Srbija uvodi doživotnu kaznu zatvora

333

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je uvođenje drakonskih kazni za počinioce krivičnih djela, uključujući i doživotnu kaznu zatvora. Država će pregaziti kriminalce, poručio je Vučić kritikujući blagu kaznenu politiku u Srbiji.

Vučić je posle sjednice za Nacionalnu bezbjednost izjavio da će doći do promjena u kaznenoj politici i da će doći do povećanja minimalnih i maksimalnih kazni za počinioce najtežih krivičnih djela.

On je, najavljujući sistemske i sveobuhvatne mjere protiv najtežih krivičnih djela, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, rekao da je država odlučna da pobjedi najteže oblike kriminala i korupcije.

Najavio je i izmjenu kaznene politike, posebno za krivična djela nasilničkog ponašanja i silovanja, pedofiliju, ubistva djece i trgovinu opružjem i narkoticima.

– Povećanje minimalnih i maksimalnih kaznih za krivična djela koju obuhvataju nasilično ponašanje, od nasilja u porodici, silovanja, pedofilije – izjavio je Vučić.

Vučič je rekao i da je prihvaćen prijedlog građana i gospodina Igora Jurića i fondacije “Tijane Jurić”.

Doživotna “robija” za višestruka ubistva i ubica djece 

– Borba će da traje godinama, biće teška, ali ćemo da pregazimo kriminalce – rekao je Vučić.

– Jučerašnja akcija MUP i Tužilaštva pokazala je namjeru države ne samo da se suoči sa najopasnijim vidovima kriminala u Srbiji, već i da taj kriminal i najteže oblike korupcije pobjedi – poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio sistemske mjere protiv kriminala i korupcije, prije svega drugačiju kaznenu politiku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA