SP: Srbija igra za prestiž

299

U Kopenahgenu se igraju mečevi za utješni plasman u Prezident kupu. Srbija će danas u danskoj prestonici igrati protiv Bahreina, za plasman od 17. do 20. mjesta.

Ni očekivana pobjeda protiv azijske selekcije teško bi mogla da spere loš utisak koji su pokazali izabranici Nenada Peruničića u prvoj fazi.

Ipak, ovo je prilika da Peruničić provjeri na koje igrače može da računa za naredna takmičenja.

– Nemamo puno informacija ni o Bahreinu. Niko nije razmišljao da ćemo doći u situaciju sa igramo taj meč. Naša ciljna grupa bile su evropske selekcije. Brazil nas je iznenadio ponovo, kao 2009. godine. To je dokaz da svi igraju rukomet, svi napreduju i bore se da budu bolji. Ne bi trebalo očekivati trening utakmicu, nego će rukometaši Bahreina da se bore. Moramo adekvatno da odgovorimo na to, da se konsolidujemo poslije svih ovih napora u grupi i završimo prvenstvo sa dvije dobre igre i pobjede – rekao je Peruničićev pomoćnik Nedeljko Jovanović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Orlovi se nikada nisu sastali sa Bahreinom, koji je bio peti u Grupi B sa pobjedom protiv Japana. Ostale mečeve je ubjedjivo izgubio. Recimo, od Islanda je poražen čak sa 36:18.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA