Jedinstvena ragga punk metal četvorka Skindred na INmusic #14 donose žestoke rifove i prepoznatljivi energičan nastup.

Skindred je 1998. godine okupio frontman Bendži Veb, a od tada pa sve do danas, talentovana velška četvorka uspješno kombinuje niz žanrova, kao što su punk, jungle, ska, hip hop, metal i dubstep.

Već sa prvim albumom “Babylon” iz 2002. godine osvojili su publiku, a na albumu su se našli i hitovi benda, pjesme “Nobody”, “Pressure” i “Selector”. Krenuli su na veliku turneju odmah po izlasku albuma prvenca te su tri godine kasnije objavili album “Roots Rock Riot”, na kojem su takođe našli uspješni singlovi “Trouble”, “Rat Race” i “Rudeboy For Life”. Bend je na krilima drugog albuma održao još energičnije koncerte širom svijeta te su 2009. godine objavili “Shark Bites and Dog Fights”. “Union Black” je objavljen 2011. godine, a do tada su Skindred već osvojili bine od Velike Britanije, preko SAD-a do Rusije i Japana. Bend je nezaustavljivo nastavio raditi na novom materijalu, izdajući album za albumom – “Kill The Power” objavili su 2014. godine, “Volume” je uslijedio godinu kasnije, a “Big Things” su objavili prošle godine.

Skindred su ipak možda najpoznatiji po energičnim koncertima, a na binu ovogodišnjeg INmusic festivala donose najveće hitove, kao i pjesme sa najnovijeg albuma. Skindred su ponosni vlasnici nekoliko muzičkih nagrada, među kojima se posebno ističe ona za “Najbolji live bend” koju su osvojili 2011. godine na Metal Hammer Golden Gods Awards.

Skindred se na INmusic festivalu #14 pridružuju izvođačima kao što su The Cure, Foals, Garbage, LP, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls te Peter, Bjorn and Johnu uz još mnoga imena i iznenađenja.

INmusic festival #14 će biti održan od 24. do 26. juna uz podršku OTP banke Hrvatska, koja i u 2019. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu. U prodaji su trodnevne ulaznice za INmusic festival, koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic sajta ili putem servisa kupikartu.ba.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA