Šekularac sahranjen u Aleji zaslužnih građana

221

Čuveni fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Dragoslav Šekularac sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Od “Šekija” su se oprostili porodica, prijatelji, nekadašnji saigrači, predstavnici Zvezde, Partizana, OFK Beograda, Fudbalskog saveza Srbije, kao i cijeli prvi tim “crveno-bijelih”.

Između ostalih tu su bili i izaslanik predsjednika Aleksandra Vučića Nikola Selaković, akademik Matija Bećković, poznati trener Dušan Bajević, legendarni košarkaš Zoran Slavnić.

Dušan Maravić, koji je igrao sa Šekularcem, podsjetio je da je čuveni fudbaler bio jako popularan širom svijeta.

– U ime nas srećnika koji smo s tobom igrali možda nismo imali vremana i prilike da ti kažemo za života, pa ćemo sada. Ne samo da si bio najbolji, najpopularniji među nama, nego si bio najbolji među nama. Mi smo s tobom igrali, ali smo te i gledali opčinjeni tvojim majstorstvom. Gdje god smo bili širom svijeta ti si dominirao. Bio si ravan Peleu i Garinči, tada najboljim fudbalerima na svijetu, bio si magnet za navijače koji su dolazili tebe da gledaju. Recimo, u Split se tada putovalo spavaćim kolima, a navijači su noću zaustavljali voz da te vide. Bio si najtrofejniji među nama, a osvajao si trofeje i kao trener. I tu si dokazao da si najbolji – rekao je Maravić, poslije čega je uslijedio aplauz više stotina ljudi na groblju.

U ime porodice od legendarnog fudbalera oprostio se brat Mirko Šekularac.

Upečatljiv detalj ostaće i poruka na vijencu “Prave legende nikad ne umiru”…

Danas je na stadionu “Rajko Mitić” održana je komemoracija u čast neponovljivog fudbalskog šarmera, driblera, zvanično druge Zvezdine zvezde.

Jedan od najboljih fudbalera ikad na ovim prostorima preminuo je u subotu u 82. godini.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA