“SDA radi na otcjepljenju Republike Srpske”

391
Mario Karamatić

Stranka demokratske akcije uporno radi na otcjepljenju Republike Srpske, ocjenjuje Mario Karamatić, predsjednik Hrvatske seljačke stranke BiH.

Karamatić, koji je i poslanik u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, ističe da SDA radi sve da Hrvatima i Srbima ogadi BiH, a kao najnoviji primjer navodi inicijativu lidera SDA Bakira Izetbegovića o preispitivanju naziva Republika Srpska. Karamatić smatra da između islamske i građanske države, za koju se navodno zalažu bošnjački političari – nema razlike.

On je komentirisao izjavu poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića da je BiH potrebna građanska opcija kako bi “postala moderna i liberalna država”.

– Treba razumjeti njegovu izjavu – kada reis kaže građanska država misli na islamsku državu – navodi Karamatić za Hrvatski medijski servis.

On naglašava da je SDA bila aktivno uključena u izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

– To najbolje pokazuje broj glasova koji je dobio Šefik Džaferović, kao bošnjački član, a koji je apsolutno nesrazmjeran broju glasova koje je dobio Komšić – kaže Karamatić.

On je, napominju hrvatski mediji, aludirao na činjenicu da je navodni hrvatski član Predsjedništva BiH dobio više glasova od bošnjačkog, mada je Bošnjaka više u Federaciji BiH.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA