Renault predstavlja novi Twingo (FOTO)

379

Nova verzija najmanjeg Renaulta, simpatičnog Twinga, uskoro će pred kupce. Prema prvim informacijama, Twingo je dobio niz malih, ali efektnih poboljšanja.

Dizajn spoljašnosti ovog automobila se najmanje mijenjao. Novi su tek detalji, poput LED dnevnih svjetala u korporativnom obliku slova C, te blago redizajniranih branika i prednje maske.

Službeni podaci kažu da su ubačene dvije nove boje, ali i da je automobil 10 mm bliži podlozi. Mjesta se našlo i za nešto hroma, a neke verzije dobijaju veće otvore za hlađenje motora.

Naravno, motor je i dalje nazad, baš kao i pogon. Novost je SCe75, 1.0 atmosferski trocilindraš sa 75 KS i 95 Nm. U ponudi su još slabija SCe 65 verzija, te snažniji TCe 95 s turbom.

Posljednji daje 93 KS i 135 Nm, a opciono se nudi sa EDC mjenjačem. Nažalost, Twingo Gt se zasad nigdje ne spominje.

Što se tiče unutrašnjosti, Twingo je dobio novu centralnu konzolu, sada sa prilagodljivim držačem i dva USB priključka. R&Go je nova multimedija na listi, a uključuje 7-inčni zaslon i mogućnosti lakog povezivanja periferije. Pretinac ispred suvozača ima poklopac, a novi dizajn bilježi i ručica mjenjača. U Renaultu napominju da su mogućnosti individualizacije gotovo beskrajne.

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA