Odbojkaški savez Republike Srpske već gotovo 20 godina provodi projekat “Formirajmo odbojkaški klub” koji je, rezultati iz prakse govore, pun pogodak.

U pomenutom periodu naša “kuća” odbojke pružila je podršku pri formiranju 30 kolektiva od kojih je većina uspjela da obezbijedi kontitnuitet rada.

Prema riječima prvog čovjeka OSRS Milutina Popovića, u posljednje četiri godine akcenat je stavljen na muške klubove.

– Na ovaj korak smo se odlučili imajući u vidu da je u značajnoj mjeri opao interes za mušku odbojku. Novoformiranom muškom odbojkaškom klubu u opštini ili gradu u kojima već ne postoji muški klub pružaju se različiti vidovi podrške. Nakon formiranja tim klubovima se dodjeljuje deset odbojkaških lopti za trening, jedna odbojkaška mreža i uplaćuje 300 maraka na ime troškova takse prilikom registracije – izjavio je Popović.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske je dodao i da navedeno nije jedini vid podrške novim kolektivima.

– Novoformirani klub u cijelosti se oslobađa članarine u prvoj godini nakon registracije. Uz to, novi kolektiv ne plaća kotizacije za takmičenje u dvije takmičarske sezone – zaključio je Popović.

Udruženje odbojkaških sudija OS RS uključilo se u ovu akciju dajući podršku za polaganje sudijskog ispita u onim sredinama u kojima se formira klub, te suđenju pojedinih utakmica u prvoj takmičarskoj sezoni bez naplate takse.

Slična podrška se daje formiranju i ženskih odbojkaških klubova u opštinama i gradovima u kojima nisu do sada formirani.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA