Privrednici poručili Vladi RS: Ne povećavajte cijenu struje!

328

Privrednici iz Republike Srpske zatražili su danas od Vlade Republike Srpske i nadležnih da ne povećavaju cijenu električne energije, jer će ta odluka imati niz negativnih posljedica po njihovo poslovanje.

Sastanku, koji je organizovan u Administrativnom centru Vlade RS, prisustvovalo je oko 50 privrednika, a sa druge strane stola bili su Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva, te Luka Petrović, direktor “Elektroprivrede RS”.

Kako se saznaje, u burnoj raspravi privrednici su tražili da do povećanja ne dođe sve dok se ne izvrši reorganizacija u “Elektroprivredi RS” i dok se ne iscrpe svi raspoloživi instrumenti poput ušteda i slično.

– Prostor za uštede postoji od tendera do viška radnika. Ako bi uspjeli funkcionisati bez poskupljenja, ne vidim razlog zašto bi do njega došlo – izjavio je Dragutin Škrebić, predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS.

Zaključeno je da će resorno ministarstvo o ovom pitanju sačiniti posebnu informaciju i upoznati Vladu Republike Srpske, a ono što je moguće učiniti je da se aktivnosti “Elektroprivrede Republike Srpske” sprovode u više faza, vodeći računa da se privreda ne izlaže novom povećanju troškova, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Prema odluci koju je usvojio Nadzorni odbor ERS, poskupljenje bi u prosjeku bilo 13 odsto i primjenjivalo bi se već od 1. februara.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA