Pritvoreni vozači koji su prevozili 600 kilograma “skanka”

310

Sud BiH odredio je jednomesečni pritvor Frani Gavranoviću i Dušku Simkiću, vozačima kamiona u kojem je SIPA u četvrtak na graničnom prelazu u Gradišci otkrila 600 kilograma “skanka”.

U Sudu BiH navode da se obojica terete za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droge.

– Prihvaćen je prijedlog Tužilaštva BiH i obojici je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike, ali i bojazni da će ponoviti krivično djelo – navode u Sudu BiH.

Prema rješenju suda pritvor može trajati do 24. februara ili do nove odluke suda.

Kamion sa 600 kilograma ”skanka” u četvrtak naveče zaustavljen je na graničnom prelazu u Gradišci. Prema nezvničnim informacijama, istražioci su imali informaciju da osumnjičeni prevoze veću količinu droge, koja je bila namijenjena njemačkom tržištu, pa su ga zadržali u carinskoj ispostavi radi pretresa.

Tom prilikom u kutijama je otkriveno oko 350 kilograma “skanka”, pa je kamion prevezen u Sarajevo na detaljan pretres pri čemu je otkriveno još 250 kilograma te droge.

Inače, kamion je prevozio obuću kompanije iz Njemačke, koju po licenci šije firma iz Bugojna. Upravo je bugojanska firma i prijavila kamion za izvozno carinjenje iz BiH u Njemačku.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA