Preminuo osnivač bendova “Vampiri” i “Familija”

574

Jedan od osnivača i bubnjar bendova “Vampiri” i “Familija” Goran Redžepi Gedža preminuo je u srijedu u Beogradu, javljaju srpski mediji.

Osim karijere u muzici, ostvario se i kao producent brojnih TV emisija, ali i kao veliki ekološki borac.

Od njega su se na društvenim mrežama oprostili i mnoge kolege i prijatelji koji ne skrivaju tugu zbog ovog gubitka.

Goran Redžepi bio je jedan od osnivača benda ”Vampiri”, s kojima je, kao bubnjar, snimio tri albuma – “Rama-Lama-Ding-Dong”, “Tačno u ponoć”, “Be-Be”, a bio u postavi do prvog raspada benda koji se dogodio 1993. godine.

Nakon toga, 1994. godine, zajedno s Pejom, Deksijem, Vasom i Lukom, bivšim članovima benda “U škripcu”, osniva bend “Familija”, s kojima iste godine snima čuveni album “Narodno pozorište”.

Nakon raspada “Familije”, 2000. godine snimio je svoj samostalni album pod imenom “Kad budem mršav i beo”. Nakon toga, pjevao je prateće vokale na prvom albumu benda “The Dibidus”, kojima se kasnije pridružuje za bubnjem, a posljednji studijski uradak je imao s bendom “Peja i Zmajevo gnezdo” 2016. godine.

Bio je autor emisije o ekstremnim sportovima na BK televiziji, a proteklih godina mnogo vremena posvetio je podizanju svijesti o ekologiji i problemima vezanim za zaštitu životne sredine u Srbiji.

Zbog toga je započeo TV serijal ”Recycle Bin Eco Guerilla”, u kojem su obrađivane brojne ekološke teme. Osim toga, bio je jedan od autora emisije ”Pogledaj oko sebe”, koja je emitovana na N1 televiziji.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA