Povratak: Balaban i odbornici “Slobode” od sutra u DNS-u!

787
Budimir Balaban

Nekadašnji DNS-ov buntovnik Budimir Balaban i njegove kolege iz partije “Sloboda” Nenad Šibarević i Milenko Jaćimović od sutra će ponovo biti dio stranke Marka Pavića!

Odluka o prelasku pomenutog trojca banjalučkih odbornika, koji trenutno u gradskoj skupštini djeluju opoziciono, biće saopštena na sutrašnjoj konferenciji za medije koja je najavljena za 12 časova.

– Balaban i ekipa su DNS napustili nakon unutarstranačkog sukoba sa predsjednikom Narodne skupštine RS Nedeljkom Čubrilovićem, koji je tada vodio banjalučki odbor ove stranke. Pavić tada nije stao iza Balabana pa su odlučili napustiti stranku. Nakon posljednjeg sukoba u DNS-u koji je kulminirao Čubrilovićevim isključenjem iz stranke, “oslobodio” se put za povratak nekadašnjeg predsjednika banjalučkog parlamenta – nezvanično je rečeno SrpskaCafe-u u DNS-u.

Podsjećamo, DNS je na lokalnim izborima 2016. godine obezbijedio četiri odbornika u gradskoj skupštini. Sredinom 2017. godine stranku su napustili Balaban, Šibarević i Stojan Vukajlović i zajedno sa tada nezavisnim odbornikom Milenkom Jaćimovićem formirali odborničku grupu “Sloboda” koja je kasnije prerasla u stranku. Vukajlović ih je ubrzo napustio te se pridružio najvećoj partiji u Banjaluci, SNSD-u. “Sloboda” je na opštim izborima 2018. godine nastupila u koaliciji sa NDP-om Dragana Čavića i Naprednom Srpskom Gorana Đorđića, ali niko od njihovih kadrova nije obezbijedio mandat.

Istovremeno, nedugo nakon što je pomenuti trojac napustio DNS, partiji Marka Pavića su se pridružili Dragan Talić iz NDP-a a potom i Predrag Vulin i Ljubo Ninković, koji su mandat osvojili sa liste SDS-a, potom djelovali u okviru Narodne stranke Ognjena Tadića koja se kasnije “utopila” u DNS.

Poslije raskola na relaciji Pavić-Čubrilović i osnivanja nove stranke Demos, DNS su napustili Boran Bosančić te spomenuti Talić i Vulin. Od sutra će DNS-ov klub ponovo imati četiri odbornika.

Ognjen Tešić

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.