Stvari idu po planu za grupu Korn, koja priprema sljedeći studijski album, koji bi trebao izaći tokom ove godine.

Jonathan Davis, frontmen benda, obratio se fanovima preko Instagrama, zahvaljujući im na podršci tokom teškog vremena u njegovom životu, ali je završio ažuriranje statusa sa bitnim hashtagom – #recordingvocals.

Naime, Davisova žena Deven preminula je 2018. godine, a pjevač se nedugo nakon njene smrti vratio na binu i tom prilikom održao emotivan nastup.

– To je ono što ja radim, čovječe. Tako izlazim na kraj sa stvarima koje se dešavaju u mom životu. Ovde je moja terapija – sviranje za ljude je moja terapija – kazao je Davis tada.

Izgleda da je Jonathan sada potpuno spreman da nastavi dalje.

– Želim da se zahvalim svima za vaše ljubazne riječi tokom proteklih par mjeseci, ono što kroz šta sam prolazio nije bilo lako ni na koji način. Svi ste pomogli da bol bude podnošljiva. Zauzvrat, obećavam da ću za vas dati sve od sebe na ovom nevjerovatnom novom Korn albumu, tako da svi možemo da se izliječimo zajedno – napisao je pjevač.

Davisova informacija se slaže sa onim što je gitarista Brian Head Welch rekao krajem prošle godine.

– Imamo snimljeno mnogo bubnjeva, ali nismo završili sa gitarama. Snimaćemo dvije sedmice, a onda se vraćamo kući i nakon toga radimo lagano. Bas je daleko od završenog, Jonathan se malo igra sa vokalima. Još ne znamo kada je datum objavljivanja ili kada će album biti završen, ali imamo planove za sljedeću godinu, tako da ćemo naporno raditi u januaru – kazao je Head.

Bend je proveo neko vrijeme radeći sa producentom Johnom Feldmannom te pozvao Travisa Barkera da odsvira bubnjeve na nekim demo snimcima. Producent Nick Raskulinecz takođe učestvuje u tom procesu.

Korn je posljednji album “Serenity of Suffering” objavio 2016. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA