James Maynard Keenan, frontmen grupe Tool, objavio je na društvenoj mreži Twitter da je bend završio sa snimanjem vokala za njihov dugoočekivani album.

To znači da Tool ima snimljen kompletan materijal, jer je snimanje vokala posljednji korak te faza rada na novom izdanju.

Ova vijest će nesumnjivo obradovati fanove benda, s obzirom na činjenicu da je Tool posljednji album “10.000 Days” objavio 2006. godine.

Keenan je takođe dodao da sada slijedi dugotrajni proces miksovanja nadolazećeg albuma, ali imajući u obzir da je tek januar, sasvim je izvjesno da bi se novi album mogao pojaviti ove godine, kako je to pjevač najavio jednom prilikom.

Da ne bude kraj lijepim vijestima, Maynard se potrudio da u istoj objavi najavi i novi materijal njegovog drugog benda Puscifer.

Ukratko, i ove godine će njegovi fanovi zaista imati čemu da se raduju, posebno ako se ima na umu da je Keenan prošle godine sa grupom A Perfect Circle objavio novi album “Eat The Elephant”, nakon čak 14 godina diskografske pauze.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA