Renomirani italijanski proizvođač motocikala Dukati potvrdio je da radi na razvoju električnog dvotočkaša.

Kad je jedan Harli-Dejvidson mogao da napravi ogroman zaokret u poslovnoj politici i prihvati elektrifikaciju pogona svojih motora, zašto to ne bi učinili i drugi?

Prema riječima generalnog direktora Dukatija Klaudija Domenikalija, ova kompanija uskoro će predstaviti sopstveni električni motocikl.

– Budućnost je električna, a mi nismo daleko od pokretanja serijske proizvodnje – rekao je Domenicali na dodjeli nagrada u Španiji.

Ovo nije prvi put da se ime Dukati spominje uz električni pogon. Još 2017. otkriveni su planovi za izradu električnog skutera i “punokrvnog” motocikla na struju. Tada je bilo planirano da serijska proizvodnja počne 2021. godine.

Takođe, u Dukatiju su već izradili veći broj modela električnih bicikala, a zajedno sa Politehničkim fakultetom za dizajn u Milanu predstavili su i futuristički koncept električnog motocikla Dukati Zero.

Za ovog proizvođača motocikala širenje ponude na električne modele logičan je i očekivan korak, a sada smo dobili i službenu potvrdu prvog čovjeka kompanije o tome da se na elektrifikaciji motocikala uveliko radi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA