Grupa Disturbed se proslavila otprilike u isto vrijeme kada i Linkin Park, a oba benda objavila su njihove multiplatinaste debi albume 2000. godine.

Zato nije slučajno to što je Dejvid Drejman, pjevač grupe Disturbed u nedavnom intervjuu govorio o uspomenama na pokojnog Čestera Beningtona, istovremeno baveći se mentalnim bolestima i problemima zavisnosti sa kojima se suočava svijet rock muzike.

Podsjetimo, Disturbed su u proljeće 2000. godine objavili “The Sickness”, debitantski album podržan prvim hit singlom “Stupify”. Nekoliko mjeseci kasnije, Linkin Park je takođe predstavio prvenac, album “Hybrid Theory”, na čelu sa singlom “One Step Closer”. Oba benda su eksplodirala na tadašnjoj rock sceni, a zatim krenuli na zajedničku turneju, dok su se njihovi albumi prodavali u milionima.

Nažalost, Benington je sebi oduzeo život u julu 2017. godne, samo dva mjeseca nakon što je Kris Kornel, pjevač grupe Soundgarden, učinio isto. Oba muzičara su vodila bitku sa problemima u vezi sa mentalnim zdravljem i zavisnošću, što su teme kojih su se Disturbed dotakli nedavnom baladom “A Reason to Fight”.

– Zavisnost i depresija su demoni koji idu ruku pod ruku. Bio je to veoma, veoma težak period, ne samo unutar naše zajednice, već i za pojedince sa normalnim životima, kako u SAD, tako i u svijetu… Umoran sam od toga da budem pasivan po tom pitanju. Umoran sam od ljudi koji čekaju da se takve stvari dese. Ne želim više da idem na sahrane… Mislim da je za sve nas važno da zaista preuzmemo aktivnu ulogu, kada su takvi problemi u pitanju – naveo je Drejman.

Pjevač grupe Disturbed je takođe govorio o njegovom odnosu sa Beningtonom.

– Prije nego što se Linkin Park proslavio, oni su nam bili predgrupa. Zajedno smo se pojavili na sceni i mnogo smo putovali. Čester je uvijek bio lik. U njegovim mlađim danima, bukvalno je bio u svakom trenutku bomba koja može da eksplodira… a onda se smirio kada je postao otac – naveo je Dejvid.

Drejman se prisjetio i vremena kada je Disturbed bio na čartet letu sa grupama Linkin Park i Papa Roach, kako bi stigli na gostovanje u jednu radio-emisiju, gdje se prisjetio Beningtonovog ponašanja tokom leta.

Kompletan intervju i Dejvidove misli o Česterovoj smrti možete pogledati u nastavku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA