Peruničić: Ja sam najveći krivac, ja biram ove momke (VIDEO)

489

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je poslije današnjeg poraza od Brazila u trećem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva da je on jedini odgovoran, ali i da je “zatečen mentalnom blokadom” svog tima.

– Ne znam ni sam šta da kažem… Zatečen sam mentalnom blokadom momaka koji izgleda nisu dovoljno vjerovali u sebe ili vjerovatnije ja ih nisam dovoljno dobro pripremio. Najveći krivac sam ja, ja stojim iza njih, jer biram njih – rekao je Peruničić.

Srbija je danas izgubila od Brazila sa 22:24 u trećem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva u Danskoj i Njemačkoj, pa je sada plasman u drugu fazu takmičenja veoma daleko.

– Pravili smo bezgraničan broj tehničkih grešaka. U svim ovim utakmicama imamo ih, čini mi se, 35… To je nedopustivo, jer te stvari ne treba da se uče u reprezentaciji. Ta ukrštanja, hvatanja, trčanja se uče mnogo ranije – rekao je on.

Peruničić je kazao da je ekipa pokazala da nema probleme fizičke prirode, ali da djeluje kao da igrači “imaju traume” i nedovoljno vjere u sebe.

– Ne mogu im promjeniti glavu i njihov način razmišljanja. Ja nisam odustao od ovih momaka, ali djeluje kao da mi na klupi imamo više vjere nego oni na terenu. Imali smo dvije šanse da se vratimo protiv tima koji cio igra u španskoj ligi i pitanje je kako bi se onda završilo… Međutim, ne preuzima se odgovornost, potpuno se pogube poslije euforičnog početka. Oni moraju da shvate da, čim su ovde, da su najbolji u svojoj zemlji, a ne da se sada osjećaju rasterećeno, kao ne idemo u drugi krug, ne moramo sada da pravimo nešto važno. Sve ovo je veoma bolno za mene i ja sve stvari pokušavam da promjenim, da se oslobodimo i probijemo tu barijeru, da shvatimo da ništa nije izgubljeno. Djeluje kao da nemaju tu snagu da vjeruju da mogu – rekao je selektor.

Srbiju sutra očekuje meč protiv Koreje, a Peruničić je rekao da se pribojava letargične reakcije svog tima.

– Mi nismo došli ovde zbog Brazila ili Njemačke, već zbog cijelog turnira i sa željom da promjenimo neke stvari, ali ako naša glava bude kao da je smak svijeta, mislim da će izaći letargično na teren. To im je šansa da se dokažu zašto su tu. Jedino ogledalo i pokazatelj kvaliteta je teren – zaključio je Peruničić.

Selektor rukometaša Srbije Nenad Peruničić bio je vrlo ljut na svoje igrače tokom meča sa Brazilom.

To je bio razlog za frustraciju Peruničića koji se tokom tajm-auta na petnaestak minuta prije kraja meča posebno obratio Miljanu Pušici, a potom i Bogdanu Radivojeviću.

– Zato što nemaš glavu! Sram vas bilo, i moja baba može da igra kao vi! – vikao je i pokušavao da pokrene svoje igrače Peruničić na tajm-autu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA