Pahor u posjeti Srbiji

328

Predsjednik Slovenije Borut Pahor danas stiže u zvaničnu posjetu Srbiji gdje će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ceremonija dočeka biće priređena ispred Palate Srbija. Nakon sastanka sa Vučićeš, planiran je i sastanak delegacija Srbije i Slovenije, nakon čega su predviđene izjave za medije Vučića i Pahora.

Najavljeno je i otvaranje poslovnog foruma Srbija – Slovenija.

Kako su ranije naveli slovenački mediji, Pahor će sa Vučićem razgovarati o poboljšanju bilateralnih političkih odnosa i sveobuhvatne saradnje između dvije zemlje.

Tokom posjete biće riječi i o napretku Srbije u njenim nastojanjima da se pridruži EU, situaciji u regionu i drugim aktuelnim međunarodnim pitanjima vezanim za migracije, bezbjednost i budućnost EU.

Pahor će se obratiti i na Posebnoj sjednici Skupštine Srbije i sastati sa predsjednicom Narodne skupštine Majom Gojković.

Pahor će Srbiju posjetiti u pratnji delegacije predstavnika poslovne zajednice, kao i ministra kulture Dejan Prešičeka, državnog sekretara Ministarstva kulture Jana Škoberna, državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Simone Leskovar i državnog sekretara Ministarstva ekonomije Eve Štavs Podlogar.

Srbija je Sloveniji 10. najvažniji trgovinski partner, a bilateralna trgovina premašuje milijardu evra po godini.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA