Otvorene nominacije za nagradu DOBRO za filantropiju

273

Stanovnici Bosne i Hercegovine i ove godine imaju priliku javno zahvaliti pojedincima i kompanijama koji pomažu i brinu o dugoročnom napretku društva nominovajući ih za nagradu DOBRO.

DOBRO za filantropiju ima za cilj istaknuti i prepoznati osobe i kompanije koje su svojim radom i finansijskom podrškom značajno doprinijele BiH.

Nagrada se dodjeljuje u tri glavne kategorije: Nagrada za korporativnu filantropiju i Nagrada za korporativno volontiranje (za male, srednje i velike kompanije) te Nagrada za individualnu filantropiju (u kategoriji od 17 do 35 godina starosti i iznad 35).

Nominovati mogu svi građani i građanke, nevladine organizacije, javne institucije, marketinške agencije, domaće i strane javne i privatne kompanije putem linka.

Samonominacija nije dopuštena. Proces nominacije traje manje od pet minuta, a može se nominovati jedna ili više kompanija ili osoba.

Ovogodišnja nagrada, kao i prethodne, želi predstaviti javnosti jedan krug dobrote i to sa fokusom na solidarnost izraženu kroz filantropska davanja. Vjerujemo da na taj način solidarni građani i građanke i odgovorni privredni subjekti dobijaju priznanje za svoj doprinos i postavljaju standarde kojima bi svi trebali da teže.

DOBRO za filantropiju se organizuje u sklopu EU projekta SIGN Up for Impact koji provodi regionalna mreža SIGN, a finansiraju Evropska Unija i Balkanski fond za demokratiju. Projekt se realizuje u pet zemalja regije Zapadnog Balkana od strane Trag fondacije (Srbija), Fonda za aktivno građanstvo (Crna Gora), Fondacije Mozaik (Bosna i Hercegovina), Foruma građanskih inicijativa (Kosovo), Udruženja HORUS (Makedonija) i Fondacije Catalyst Balkans (Srbija).

– Fondacija Mozaik kroz svoj rad svakodnevno ulaže napore u promociju davanja za društveno Dobro u Bosni i Hercegovini. Kroz svoj rad, upoznali smo mnoge pozitivne primjere filantropije u Bosni i Hercegovini, stoga i u 2019. godini želimo staviti poseban naglasak na solidarnost kompanija i osoba izraženu kroz filantropska davanja – kazali su iz ove fondacije.

Nominacije su otvorene do 20. februara 2019., a ceremonija proglašenja pobjednika biće održana u trećem mjesecu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA