Objavila dobitni listić na društvenoj mreži pa ostala bez dobitka

951

Kažu da svaka škola košta, a lekciju koju je dobila, 27-godišnjakinja iz Istre sigurno će dugo pamtiti. Kako bi se pohvalila dobitkom na sportskoj kladionici, na društvenoj mreži pohvalila se fotografijom dobitnog listića. Na kraju joj je ostao samo listić, jer je ostala bez dobitka.

Policija u Umagu je zaprimila prijavu 27-godišnjakinje da je prevarena za više stotina kuna.

Djevojka je 17. januara, nakon što je saznala da je ostvarila dobitak na sportskoj kladionici, objavila na društvenoj mreži fotografiju dobitnog listića, ali listić nakon toga nije mogla unovčiti, s obzirom da je saznala da je neko već prije nje podigao dobitak.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniocem, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni koje informacije i fotografije objavljuju na društvenim mrežama.

Osim što na društvenim mrežama ne bi trebali objavljivati svoje lične podatke i dokumente, ne bi trebali objavljivati ni fotografije dobitnih listića. U ovakvi slučajevima počinilac pomoću računara, na internet stranici kladionice, može upisati vaš broj listića i kod te na svoj korisnički račun isplatiti dobitni iznos.

– Budite oprezni prilikom objave informacija na društvenim mrežama, a ukoliko postanete žrtva krivičnog djela, obavijestite o tome policiju – poručuju iz istarske policije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA