Nove prijave za organizatore skupa “Podrška Pravdi za Davida”

587

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka danas su podnijeli Osnovnom sudu u Banjaluci zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv P.K, B.G. i A.G, organizatora javnog skupa “Podrška Pravdi za Davida.”

Organizatori javnog skupa se nisu pridržavali obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, te su nakon održavanja prijavljenog javnog skupa na Trgu Krajine, organizovali i vodili neprijavljen javni skup u pokretu.

– Organizatori javnog skupa su zajedno sa okupljenim građanima, zaustavljali i održali javni skup u blizini objekata koji se posebno obezbjeđuju, ispred objekta RTRS-a i stambene zgrade u kojoj živi Ž.K, na više lokacija izvršili potpunu blokadu i obustavu saobraćaja, a zatim na parking prostoru u Vidovdanskoj ulici onemogućili izvođenje predviđenog kulturno-zabavnog programa – saopšteno je iz PU Banjaluka.

Takođe, dodaju da organizator javnog skupa nije obezbjedio red i mir na javnom okupljanju, što je za posljedicu imalo činjenje prekršaja po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, Zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske i krivičnih djela propisanih Krivičnom Zakonikom Republike Srpske od strane učesnika javnog skupa.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju odgovornosti redarske službe zbog nepostupanja po Zakonu o javnom okupljanju Republike Srpske, kao i na identifikovanju i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih djela.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. Забраните тим циркусантима те перформансе .О дјеци треба водити рачуна и праву родитељску бригу док су жива.

Comments are closed.