Novčane kazne za Zvezdu i PSŽ

371

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) zvanično je izrekla sankcije šampionima Srbije i Francuske zbog nereda koji su se desili na utakmici 3. kola LŠ između ovih timova.

Istraga je pokrenuta 18. oktobra, a presuda je donesena ovog petka, 11. januara.

Etički i disciplinski inspektor UEFA istražio je incidente u Parizu u kojima su bili umiješani navijači dva tima i izrekao zvanične sankcije:

Zbog “upotrebe pirotehnike, remećenja publike, kasnijeg početka utakmice i neadekvatnog ponašanja zvaničnika kluba”, Pari Sen Žermen je kažnjen 35 000 evra.

Sa druge strane, Zvezda je zbog “remećenja publike i nedopuštenog skandiranja” kažnjena 25 000 evra.

Na sajtu UEFA objašnjeno je da i će to tijelo zatvoriti disciplinske radnje pokrenute zbog “nereda u gledalištu”.

PSŽ i Zvezda odigrali su pariski duel 3. oktobra i završili ga ubjedljivim trijumfom francuskog šampiona, 6:1. Desetak dana nakon meča, francuski list “L'ekip” pokrenuo je veliku aferu pisanjem da je neimenovani čelnik “crveno-bijelih” navodno pokušao da uplati milionsku svotu novca na poraz srpskog šampiona od pet golova razlike. Povodom tih optužbi istragu je pokrenulo francusko tužilaštvo.

U međuvremenu, UEFA je obavještavala javnost dokle je došla u istrazi o incidentima na tribinama i oko stadiona i u petak je po svemu sudeći stavila tačku na taj slučaj.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA