Nema mira bez dobre volje!

406

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom rekao je da je Božić prilika da u ime Srpske pravoslavne crkve i naroda koji predvodi uputi molbu svima da, radi opšteg dobra, bude uspostavljen mir i dobra volja među ljudima i narodima.

– Apelujemo na sve, a prije svega na naše političke vođe kojima je narod iskazao povjerenje da ličnim primjerom pokažu dobru volju u rješavanju svih otvorenih pitanja. Po ko zna koji put apelujemo na sve odgovorne u ovoj zemlji da stvore iste uslove za sve građane, da iskorijene sve vidove diskriminacije i segregacije – istakao je vladika Hrizostom u božićnoj poruci.

On je posebno pozdravio sve koji su prognani sa vjekovnih ognjišta i obespravljeni od lokalnih, kantonalnih i federalnih vlasti.

– Apelujemo na njih da se ne umore od traženja svojih prava, da ne odustanu od svojih imanja i mogućnosti u ovoj zemlji. Neka ih ne obeshrabri institucionalna diskriminacija i segregacija koja se odvija pred očima svih u ovoj zemlji, kao i stranih predstavnika – istakao je mitropolit Hrizostom.

Prema njegovim mriječima, božićnu radost i veselje narušavaju dešavanja u vezi sa mučeničkim Kosovom i Metohijim.

– Pratimo kako se sa bićem naših bića, dušom naših dušam poigravaju novi Irodi i Irodijade Zapada, kako nas ponižavaju tražeći da sami sebi odsiječemo glavu, iščupamo srce iz grudi i stavimo na tacnu njihove drskosti i bezobrazluka – rekao je vladika Hrizostom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.