Nakon bioskopsko-festivalskog života i televizijske premijere, dugoočekivani dugometražni film “Slučajevi pravde” sada se može gledati i na internetu, i to putem zvaničnog YouTube kanala The Books of Knjige, koji stoje iza ovog projekta.

– Da bismo spriječili postavljanje piratskih kopija, koje nužno dolaze poslije TV emitovanja, odlučili smo se za oficijelni snimak na YouTube servisu. Iako se ovaj film može pohvaliti solidnom bioskopskom posjetom i u Crnoj Gori i u regionu, ipak ostaje tužna činjenica da ljudi nisu pretjerano zainteresovani za gledanje filmova u bioskopima, već željno čekaju da se besplatno pojave na netu – kaže Zoran Marković Zonjo, režiser filma i jedan od protagonista, u izjavi za portal CDM.

Dodaje da mnogi ne shvataju da ta logika urušava napore domaće produkcije da se troškovi filma koliko-toliko vrate, kako bi autori ponovo imali volje ući u neki sličan projekat.

Inače, regionalni mediji su ovaj film najavljivali kao najbrutalniju komediju još od raspada Jugoslavije, dok je sama autorska ekipa The Books of Knjige često izjavljivala da je ovo njihov najbolji proizvod u dosadašnjem radu.

Pored “Buksovaca” u filmu još glume i Nikola Pejaković, Tihana Ćulafić, Nebojša Glogovac, Sejdo Alijaj, Izudin Bajrović, Zoran Kesić, Zenit Đozić, Ljubo Kaličanin, Mladen Stojanović i drugi.

Film “Slučajevi pravde” možete pogledati u nastavku.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA