Na prevoju Morine obustavljen saobraćaj

337

Zbog snježnih smetova privremeno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Ulog-Klanci na prevoju Morine, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske napominju da se saobraćaj, zbog snježnih padavina i poledice, odvija otežano i usporeno na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja.

– Izdvajamo putne pravce Mrkonjić Grad-Mliništa, Tisovac-Kneževo-Ugar, Šipovo-Strojice i Trnovo-Foča – naveli su iz ovog saveza.

U nižim predjelima kolovozi su pretežno mokri i klizavi, te zbog niske temperature, moguća je i poledica – posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, iz Auto-moto saveza skreću pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, te na mogućnost obrušavanja snježnih lavina, naročito na magistralnom putu Dobro Polje-Brod na Drini.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske apeluju da vozači na svim putnim pravcima voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA